Vilket Sverige och vilket Skåne vill Du ha ?

facebook sida GN sep 14  nr 4 ny text vit 12 sep

Om Gunilla Nordgren

Behandla andra som du själv vill bli behandlad Vi ska ta väl hand om dagens unga – det är de som ska ta hand om morgondagens gamla? Jag blev invald i riksdagen oktober 2010. Mitt politiska engagemang började på allvar när vår äldsta dotter började skolan. Skolan var ganska stängd för engagerade föräldrar på den tiden och vi startade därför ett föräldraråd som sedan ombildades till en Brukarstyrelse. Den finns kvar än idag. Politiskt började jag inom miljöområdet och sedan blev det Kultur och Fritid. Under flera år var aktiv jag inom Utbildningsområdet. 2003 blev jag politiker på heltid – kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande i min hemkommun Svedala. Efter valet 2006 blev jag ordförande i kommunstyrelsen. Denna post innehade jag till den 31 december 2010. Ett fantastiskt roligt uppdrag – långa arbetsdagar och 1000 bollar i luften – det gillar jag. Jag är ekonom och har bla jobbat på SEB Enskilda Banken i många år, bla som privatekonomisk rådgivare. Min familj består av min man och tre utflugna ungdomar samt hunden Coockie. Jag har sysslat med hästar sedan barnsben – främst tävlingshoppning och upplevde även ett antal år som ponnymamma. Idag är ridstövlarna lagda på hyllan – jag upplevde att hindren blev större för varje år och dessutom räckte tiden inte till helt enkelt. Numera är det lite golf - fördelen är att man kan låta klubborna "vila sig i form" när man inte har tid med dom. Vi bor på landet och älskar att göra det – jag pluggade och jobbade i Stockholm ett antal år under ungdomens glada dagar och hade jättekul där - det kändes lite konstigt att komma tillbaka i början. Riksdagsarbetet är spännande och utmanande och det var mycket nytt att sätta sig in i. Jag sitter i Socialförsäkringsutskottet som handhar frågor som sjukförsäkringar, pensioner privat familjeekonomi och Migraton – dvs massor med viktiga frågar att ta tag i. Jag är mån om att vara verksam i den valkrets som jag är invald i och försöker göra många besök och ha många lokala kontakter. Besök görs oftast på måndagar eller fredagar då det oftast inte är utskottsmöten eller debatter/votereringar i riksdagens kammare i Stockholm och då kan verka på hemmaplan. Jag tycker politik är roligt och det är nog en förutsättning för att syssla med det. Politik kräver en politisk kompass att veta vart dit man vill och samtidigt krävs god samarbetsförmåga. Jag sitter också kvar som ledamot i kommunfullmäktige och har därför möjlighet att följa den lokala politiken och vill absolut inte tappa med verkligheten – för verkligheten finns inte i riksdagshuset – även om det är väldigt stort där uppe  Jag brinner för mycket men kanske allra mest för ungdomar och då menar jag i en bred mening. Det gäller skolan – ungdomar har rätt till en bra och trygg skola som förmår ta tillvara alla elevers unika förmågor – varje elev har rätt att bli bemött med respekt och vänlighet och ska kunna känna att omgivningen bryr sig. Det gäller bostadsmarknaden – ungdomar har idag väldigt svårt att få sin första bostad. Det gäller arbetsmarknaden – alltför många ungdomar har svårt att komma ut arbetsmarknaden. Trygghet i skolan och i vardagslivet är en rättighet för alla.
Det här inlägget postades i aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *