Extra val den 22 mars 2015

Oktober och November har varit en intensiva månader och december inleddes dramatiskt minst sagt.

Under de två månader vi haft en rödgrön regering bestående av S och MP med Vänsterpartiet som har stort inflytande och det blev redan efter två månader en regeringskris.

Socialdemokraterna har genom att ge efter för MP och V – brutit en rad olika överenskommelser. Friskoleöverenskommelsen, pensionsgruppen, förbifart Stockholm, nedläggning av Bromma, totalförbud mot vinster i välfärden för att bara nämna några.
Överenskommelser bygger på förtroende mellan parterna och det förtroendet har S spelat bort helt och hållet.
Löfven pratar oavbrutet om utsträckta händer – det har varit med armbågen och undertonen har varit – ” det ska bli som vi vill ändå” snarare har man sökt konflikt redan från början.

S har nu ett så stort beroende av såväl Miljöpartiet som Vänsterpartiet vilket försvårar uppgörelser.

Nu står vi inför ett extra val i Sverige – för första gången sedan 1958.

När Stefan Löfven efter valet 2014 fick uppdrag att bilda regering hävdade han att Socialdemokraterna självfallet skulle presentera en budget som kan gå i genom riksdagen.
Magdalena Andersson sa så – redan i december 2013 i anslutning till att Socialdemokraterna tillsammans med Sverigedemokraterna bröt ut en del av budgeten – det som gällde höjning av brytpunkten.

Det är statsministerns och regeringens ansvar att få igenom sin budgetproposition, aldrig oppositionens, vilket även Magdalena Andersson yttrat i december 2013 – då hon var i opposition…

Alliansen gick till val på en gemensam budget och vi har en skyldighet mot våra väljare att stå upp för de förslag vi och de som röstat på oss tror är bäst för Sverige.

Är det någon som tror att Socialdemokraterna eller något av de andra rödgröna partierna någonsin skulle låta bli att rösta på sitt förslag?

Nu är det Alliansbudgetens ekonomiska ramar som gäller och alla de skatte och avgiftshöjningar som den rödgröna regeringen vill införa – verkställs inte den 1 januari.

Extra valet är ett viktigt val – i vilken riktning vill vi att Sverige ska gå?
Vill vi ha en regeringsduglig regering som visat att man kan regera tillsammans och kommer mycket bra överens. Eller vill ha en rödgrön röra igen?

Sverigedemokraterna kommer att fortsätta vara ett riksdagsparti med betydande väljarstöd och eventuellt fortsätta vara ett vågmästarparti.

Även om man (inkl jag) inte delar SD:s syn på människor dvs värdegrund mm är de valda i ett demokratiskt val och det får vi förhålla oss till på ett klokt sätt – dvs inte göra som S MP och V nu gör: förolämpa, attackera och försöka totalisolera. Det kommer visa sig – inte vara en lyckosam strategi.

Om Gunilla Nordgren

Behandla andra som du själv vill bli behandlad Jag blev invald i riksdagen oktober 2010. Mitt politiska engagemang började på allvar när vår äldsta dotter började skolan. Skolan var ganska stängd för engagerade föräldrar på den tiden och vi startade därför ett föräldraråd som sedan ombildades till en Brukarstyrelse. Den finns kvar än idag. Politiskt började jag inom miljöområdet och sedan blev det Kultur och Fritid. Under flera år var aktiv jag inom Utbildningsområdet. 2003 blev jag politiker på heltid – kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande i min hemkommun Svedala. Efter valet 2006 blev jag ordförande i kommunstyrelsen. Denna post innehade jag till den 31 december 2010. Ett fantastiskt roligt uppdrag – långa arbetsdagar och 1000 bollar i luften – det gillar jag. Jag är ekonom och har bla jobbat på SEB Enskilda Banken i många år, bla som privatekonomisk rådgivare. Min familj består av min man och tre utflugna ungdomar, två barnbarn samt hunden Coockie. Jag har sysslat med hästar sedan barnsben – främst tävlingshoppning och upplevde även ett antal år som "ponnymamma." Idag är ridstövlarna lagda på hyllan – jag upplevde att hindren blev större för varje år och dessutom räckte tiden inte till helt enkelt. Vi bor på landet och älskar att göra det – jag pluggade och jobbade i Stockholm ett antal år under ungdomens glada dagar och hade jättekul där så det kändes lite konstigt att komma tillbaka till Stockholm i början. Riksdagsarbetet är spännande, utmanande och krävande Jag satt min första mandatperiod i Socialförsäkringsutskottet som handhar frågor som sjukförsäkringar, pensioner privat familjeekonomi och Migraton – dvs massor med viktiga frågar att ta tag i samt, som ersättare i skatteutskottet. Denna mandatperiod sitter jag i Miljö och Jordbruksutskottet och är ersättare i Näringsutskottet och EU nämnden. Jag är mån om att vara verksam i den valkrets som jag är invald i och försöker göra många besök och ha många lokala kontakter. Besök görs oftast på måndagar eller fredagar då det oftast inte är utskottsmöten eller debatter/votereringar i riksdagens kammare i Stockholm och då kan man verka på hemmaplan. Jag tycker politik är roligt och det är nog en förutsättning för att syssla med det. Politik kräver en politisk kompass att veta vart dit man vill och samtidigt krävs god samarbetsförmåga. Jag sitter också kvar som ledamot i kommunfullmäktige och har därför möjlighet att följa den lokala politiken och vill absolut inte tappa kontakten med lokala verkligheten – för verkligheten finns inte i riksdagshuset.  Jag är även vice ordförande i våra två kommunala fastighetsbolag och som ordförande i vårt Finsamförbund ( som arbetar med långtidssjuka mm tillsamman med Försäkringskassan Arbetsförmedlingen och Region Skåne)
Det här inlägget postades i aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *