Sverige behöver byta regering

Jag upptäckte att min hemsida inte uppdaterat mina inlägg och dessutom tagit bort en massa inlägg de senaste 18 månaderna! Bilagda motioner mm har fallit bort – trist kan man ju lugnt säga.

Gör därför en kort uppdatering så får jag fylla på i efterhand.

Sverige behöver byta regering!
Vi behöver:

Öka säkerheten och tryggheten på gator/torg – b la fler poliser. Skärpta straffskalor, svensk lag gäller alla. Jag tänker på ockupationer och även på att kyrkan anser att de står över lagen. Kyrkofrid är en sak dvs polisen går inte in i kyrkor, men ett helgläger på en kursgård är en annan sak.

Skyddet för brottsoffer måste stärkas och straffen ska skärpas för så kallat hedersvåld!

En fungerande och tillgänglig sjukvård. Förlossningsvården tex är ju en katastrof idag !

Vi måste få en fungerande bra infrastruktur, människor ska kunna bo/arbeta även på landsbygden.
Man måste kunna lita på att tågen går i tid.
Öka underhållet, fler spår där det verkligen behövs och bygg sk mötesspår mm för att öka kapaciteten.
På väl underhållna spår kan tågen öka sin hastighet. Detta i stället för att de sk höghastighetstågen.
Kostnaderna för dessa är enorma och vår befolkning är för liten för att det någonsin ska vara ekonomiskt försvarbart att lägga otal miljarder på att tågen ska kunna gå i 320 km/tim.

Spår för höghastighetståg kräver ett extremt stort underhåll av säkerhetsskäl. De är dessutom mycket känsliga för löv, snö och blåst – vilket är inte helt ovanligt i vårt land.

Vi behöver höja grundavdraget det gynnar de med lägst inkom st och gör det lönsamt att gå från bidrag till arbete. Brytpunkten behöver höjas så att inte alltfler behöver betala statlig skatt. Vi behöver också en rejäl sänkning av pensionärsskatten.

Värna äganderätten – den urholkas kontinuerligt på flera olika sätt. Vid ockupation av annans egendom är det mycket svårt för markägaren att värna sin äganderätt. Skogs och markägare får sin äganderätt inskränkt på flera olika sätt och staten betalar alltmer sällan för intrånget.

Vi ska ha en reglerad invandring, de som behöver skydd från krig och annat ska få det men vi måste ha högre krav på integration och på utbildning, dvs att göra sig anställningsbar.
Vi har en rättssäker process vid asylansökan och får man ett nej – ja då ska man också lämna landet.

Höj RUT avdraget det är många som får sitt första jobb med hjälp av RUT.

Vi måste även öka även vår civila beredskap. Det gäller vår försörjning av livsmedel, vår försörjningsbalans sjunker.
Det gäller även försörjning av el, bränsle och vår /energiförsörjning vid en kris som tex en blockad.

Det gäller vår kommunikationskanaler vid kris. Vi såg vad som hände när ” Hesa Fredrik” utlöstes felaktigt i Stockholm. Myndigheterna skyllde på varandra vad avser ansvar för informationen och de sa – ” sätt på radion” – det finns många ungdomar mfl idag som inte ens har en radio – de lyssnar på radioplay i mobiltelefonen.

Vi Förbättra villkoren för småföretag, där skapas de flesta jobben. Nu har regeringen backat med anledning av att alliansen tryckt på – men det känns som att de backar bara för tillfället.

Om Gunilla Nordgren

Behandla andra som du själv vill bli behandlad Jag blev invald i riksdagen oktober 2010. Mitt politiska engagemang började på allvar när vår äldsta dotter började skolan. Skolan var ganska stängd för engagerade föräldrar på den tiden och vi startade därför ett föräldraråd som sedan ombildades till en Brukarstyrelse. Den finns kvar än idag. Politiskt började jag inom miljöområdet och sedan blev det Kultur och Fritid. Under flera år var aktiv jag inom Utbildningsområdet. 2003 blev jag politiker på heltid – kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande i min hemkommun Svedala. Efter valet 2006 blev jag ordförande i kommunstyrelsen. Denna post innehade jag till den 31 december 2010. Ett fantastiskt roligt uppdrag – långa arbetsdagar och 1000 bollar i luften – det gillar jag. Jag är ekonom och har bla jobbat på SEB Enskilda Banken i många år, bla som privatekonomisk rådgivare. Min familj består av min man och tre utflugna ungdomar, två barnbarn samt hunden Coockie. Jag har sysslat med hästar sedan barnsben – främst tävlingshoppning och upplevde även ett antal år som "ponnymamma." Idag är ridstövlarna lagda på hyllan – jag upplevde att hindren blev större för varje år och dessutom räckte tiden inte till helt enkelt. Vi bor på landet och älskar att göra det – jag pluggade och jobbade i Stockholm ett antal år under ungdomens glada dagar och hade jättekul där så det kändes lite konstigt att komma tillbaka till Stockholm i början. Riksdagsarbetet är spännande, utmanande och krävande Jag satt min första mandatperiod i Socialförsäkringsutskottet som handhar frågor som sjukförsäkringar, pensioner privat familjeekonomi och Migraton – dvs massor med viktiga frågar att ta tag i samt, som ersättare i skatteutskottet. Denna mandatperiod sitter jag i Miljö och Jordbruksutskottet och är ersättare i Näringsutskottet och EU nämnden. Jag är mån om att vara verksam i den valkrets som jag är invald i och försöker göra många besök och ha många lokala kontakter. Besök görs oftast på måndagar eller fredagar då det oftast inte är utskottsmöten eller debatter/votereringar i riksdagens kammare i Stockholm och då kan man verka på hemmaplan. Jag tycker politik är roligt och det är nog en förutsättning för att syssla med det. Politik kräver en politisk kompass att veta vart dit man vill och samtidigt krävs god samarbetsförmåga. Jag sitter också kvar som ledamot i kommunfullmäktige och har därför möjlighet att följa den lokala politiken och vill absolut inte tappa kontakten med lokala verkligheten – för verkligheten finns inte i riksdagshuset.  Jag är även vice ordförande i våra två kommunala fastighetsbolag och som ordförande i vårt Finsamförbund ( som arbetar med långtidssjuka mm tillsamman med Försäkringskassan Arbetsförmedlingen och Region Skåne)
Det här inlägget postades i aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *